Ik word gefascineerd door het potentieel dat er in de natuur in ons, in ieder mens schuil gaat. Daarbij geïntrigeerd door wat ik zie en voel als ik iets of iemand voor het eerst zie of ontmoet. Ik ben vaak stil en luister daarbij naar mijn innerlijke stem. Als kind wilde ik al graag de grote wijde wereld in om alles te zien en te ontdekken.
Ik groeide op in een eenvoudig, goed gezin waar verder komen, niet zo vanzelfsprekend was. Om te kunnen studeren, werkte ik veel en onder andere ook in een staalfabriek. Wat me daar opviel waren de werkverhoudingen en hoe het potentieel van veel mensen verkwanseld werd. Ik zag mensen met een uitzichtloos bestaan die vastzaten en geen vooruitzicht hadden. Het potentieel werd dus niet benut.
Iets later kon ik gaan studeren. Een geweldige tijd! Maar toen ik na mijn studententijd aan de slag ging, zag ik weer dezelfde mensen als in de staalfabriek, die veelal overleefden in plaats van te leven en te ontwikkelen. Ik vroeg mezelf af of het niet mogelijk was, om menselijke – en bedrijfsontwikkeling op een goede manier te koppelen.
Om dit te onderzoeken probeerde ik zoveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. In die tijd reisde ik veel en nam ik elke uitdaging aan waar dat maar kon. Telkens leerde en onderzocht ik verder hoe resultaat en team te ontwikkelen. Hong Kong, Londen, Taipei, Berlijn, Praag, Milaan, Warschau, Parijs, Oslo, Aberdeen, New York, San Francisco, … Veel culturen, veel verschillen, maar overal vond ik in bedrijven die zelfde wens: “hoe kan ik mijn volle potentieel realiseren”.
Na al deze reizen en ervaringen hebben mijn ideeën ondertussen vaste vorm gekregen. Na twee jaar schrijven, kan ik met plezier melden dat mijn eerste boek, “Werkvloer eerst!”, uit komt.
Toen kwam mijn wake up call. Het nieuws dat mijn vrouw de ziekte MS bleek te hebben, zette onze wereld op zijn kop. We voelden ons verdrietig, machteloos en boos. Maar ondanks al het verdriet hebben onze moeilijke momenten ons niet kapot gemaakt. Ik leerde dat je niet voor jezelf kan weglopen. Ik zag veel mensen om me heen die in hetzelfde schuitje zaten, die ook lijden en er mee om moeten gaan. Door de ziekte van mijn vrouw ben ik mij er opnieuw bewust van geworden dat ik mijn eigen leven niet zomaar mag verkwanselen. Het leven is heel waardevol. Vooral in het er samen zijn voor elkaar ervaar je dat.
Na mijn studie HBO Economie en Recht heb ik Economische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het terrein van consultancy, training, coaching en verandermanagement.
Ik heb in de jaren ook veel inhoudelijke kennisthema’s aan mijn rugzak kunnen toevoegen: Business Development, Customer Relationship Management (CRM), Strategie, Finance, Fusies en overnames, Inkoop Management, Marketing & Verkoop, Supply Chain Management, Risk Management, Operations Management, Lean en Six Sigma.
Ik heb mij ondertussen ontwikkeld tot een all-round coach, adviseur, begeleider en realisator van veranderingen en verbeteringen. Door mijn brede proces en inhoudelijke kennis en ervaring heb ik mijzelf ontwikkeld tot een makkelijke gesprekspartner voor mensen door de gehele organisatie. Mijn unieke talent is dat ik mijzelf haarscherp kan inleven in mensen.
Mijn opleiding en ervaring heeft tot een nog verdere verdieping van dit talent geleidt, waardoor ik mensen, teams en organisaties nog beter kan helpen om helderheid te creëren in hun eigen ontwikkel pad (hard en hart) en de realisatie ervan.
Als je meer wilt weten over mijn verschillende ervaringen, kun je even naar mijn linkedin pagina gaan.
Op dit moment werk ik bij Achmea als coach om de organisatie in beweging te krijgen, op het gebied van continue verbetering.
Daar heb ik “flow creatie” als de nieuwe werkwijze voor het bedrijf mogen ontwikkelen en introduceren. Het wordt op dit moment succesvol toegepast in bijna alle onderdelen van Achmea.
Geïnteresseerd geraakt?
Recente Blog Berichten
Nieuws in flow-land!
Over perfectionisme: een boekbespreking van “Prima is Perfect”.
Astrid Davidzon’s boek over perfectionisme heeft me gegrepen. In haar boek behandelt ze wat perfectionisme is en wat je er aan kunt doen. Ik had een grote herkenning toen ik het boek las. Ook voor mij kon het vaak nooit goed genoeg zijn en als mantelzorger voor mijn...
Mijn Yvonne, een Bodhisattva?
Vandaag fietste ik in de zon en genoot van de blauwe hemel, de wind en de wolken. Terwijl ik voortpeddelde, kwam bij mij spontaan de gedachte naar boven dat je meer bent dan wie je lijkt te zijn. Sinds ik met je getrouwd ben worstel je met de vreselijke ziekte MS. Je...
Lean: wat als het middel tot doel wordt verheven
‘We moeten ze eerst een dag- en weekstart laten doen. Als ze dat goed kunnen, dan kunnen we ze leren hoe ze een verbeterdialoog kunnen doen. Hebben jullie al een goede probleemdefinitie voor de analyses die we nog moeten doen? Wat is er uit de Lean scan gekomen? Op...